Konu
:
Patlıcan Paçası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Paçası Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Paçası Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 kg
kemer patlıcan
• 2 çorba kaşığı un
• 1 soyulmuş domates
• 5 diş sarımsak (isteğe bağlı daha çok da olabilir)
• 2 çorba kaşığı sirke
• Sıvı yağ
• Tuz
Tarif
Patlıcanlar, sap kısımları kesilerek temizlenir
Kabukları alacalı soyulur ve 1 cm
kalınlığında halka halka doğranır
Tavada kızgın yağda patlıcanlar kızartılır
Süzdürerek yağdan alınır ve bir kaba dizilir
Tavada yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine su ilave edilir ve koyu kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
Patlıcanlar üzerine gezdirilir
Soyulmuş ince doğranmış domates de patlıcanların üzerine konur
Tuzla dövülmüş sarımsaklar, sirkeyle karıştırılır ve aynı şekilde paçanın üzerine gezdirilir
Kısık ateşe oturtup, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul