Yalnız Mesajı Göster

İstanbul Kebabı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbul Kebabı




Malzemeler:

750 gr yağsız kuşbaşı koyun eti

4 adet domates

8 adet sivri biber

6-7 dal taze soğan

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

Karabiber, kırmızı biber, tuz

2 tabaka yağlı kağıt

Garnitür için: 5 adet patates, 1 fincan zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 1 tutam muskat, 1 çay bardağı susam
















Pişirme Süresi:

60 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Garnitürün Yapılışı: Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun Rendeleyin Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun İri iri yuvarlayın Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın

Kebabın Yapılışı: Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın Biberleri ve maydanozu ince kıyın Domatesi küp şeklinde doğrayın Hepsini etlere ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla