07-20-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbul Kebabı
Malzemeler:
750 gr yağsız kuşbaşı koyun eti
4 adet domates
8 adet sivri biber
6-7 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber, kırmızı biber, tuz
2 tabaka yağlı kağıt
Garnitür için: 5 adet patates, 1 fincan zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 1 tutam muskat, 1 çay bardağı susam
Pişirme Süresi:
60 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Garnitürün Yapılışı: Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun Rendeleyin Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun İri iri yuvarlayın Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın
Kebabın Yapılışı: Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın Biberleri ve maydanozu ince kıyın Domatesi küp şeklinde doğrayın Hepsini etlere ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın
|
|
|
|