Konu
:
İki Soslu Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
İki Soslu Bonfile
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İki Soslu Bonfile
Malzemeler:
25 gr tereyağ
1 adet soğan ince kıyılmış
1 diş sarmısak dövülmüş
1/2 çay kaşığı kereviz tozu
1 adet kırmızı dolmalık biber (dilimlenmiş)
tavuk suyu (3 çeyrek su bardağı)
tuz ve karabiber
1 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
1 adet defne yaprağı
1-2 dal maydanoz
3 yemek kaşığı sirke
10 adet tane karabiber
2 yumurta sarısı
100 gr erimiş tereyağ
1 yemek kaşığı kuru tarhun
4 çay kaşığı kıyılmış maydonoz
4x150 gr bonfile
Pişirme Süresi:
20 dakika
1 Kişilik
Hazırlanışı:
25 gr tereyağında soğan ve sarımsağı 2-3 dakika kavurun
Kereviz tozunu, kırmızı biberi ve tavuk suyunu ilave edip 10-15 dakika pişiriniz
Blendıra koyup sos haline getiriniz
Bearnaise sos için tavanın içine arpacık soğanı, defne yaprağı, tarhun otu ve dal maydonozu, tane karabiberi ve sirkeyi koyup kaynatın
Sadece 1 yemek kaşığı sos kalıncaya kadar süzüp bir kenara alınız
Yumurta sarılarına hazırlanmış sirke sosunu 30 saniye kadar karıştırarak yediriniz
Karıştırırken aynı zamanda erimiş tereyağını yavaş yavaş ilave ediniz
Kıyılmış kuru tarhun otunu ve maydanozu ile edip sosu kabı ile birlikte sıcak su bulunan bir tencerede tutunuz
Bonfileleri ister ızgarada isterse tavada pişirebilirsiniz
Kırmızı biber sosu ve bearnaise sosu tabakaları yarı yarıya dökerek tabakta kırmızı ve sarı renkte iki sos görüntüsü oluşturup etleri üzerine koyup servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul