07-20-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Puf Pirzola
Malzemeler:
10 adet pirzola
10 adet milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
Üzeri için: Susam Ceviz
Harcı: 15 adet mantar, 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 adet sivribiber, 1 adet kuru soğan, Tuz-karabiber
Sosu: 4 adet domates, 3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı Sirke, 1 tatlı keşiği kekik, Yarım su bardağı su, Tuz-karabiber
Pişirme Süresi:
35 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Harcı: Mantarları ayıklayıp, kıyınız Sivribiberlerin tohıumlarını çıkarıp, kıyınız Sarımsakları kıyınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Tavada tereyağını kızdırıp, içine kuru soğanları ve sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Daha sonra içine mantarı ve sivri biberleri eleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurunuz En son içine tuz karabiberi ilave edip, bir taşım pişirip, soğuması için yayvan bir tabağa alınız
Ayrı bir tavayı iyice kızdırıp, pirzolalara renk verdirip, tabağa alınız
Sosu için: Yayvan bir tencerenin içine domatsleri, sarımsakları, sirkeyi, şekeri, kekiği, tuzu, suyu, karabiberi koyup, soso kıvamına gelene kadar kaynatınız Sos kaynarken buzdolabından çıkartığınız milföy hamurlarının üzerine pirzolaların sapları dışarıda kalacak şekilde yerleştirip, etin üzerine mantarlı sostan koyup, hamurları kapayınız Hamurun kapattığınız kısmı aşağıda kalacak şekilde, sıvı sana ile yağladığınız tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiniz
Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, hamurların üzerleri kızarana kadar pişiniz
Pişen domates sosu tabağa alıp, üzerine hamurlu pirzolaları yerleştirip, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|
|