07-20-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurda Etli Güveç
Malzemeler:
1 adet havuç
250 gr kuzu kuşbaşı
2 su bardağı barbunya
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kuru fasulye
2 adet pırasa
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1,5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
Tuz- karabiber
Üzeri için: 6 adet milföy hamuru, Yumurta sarısı ve kekik
Pişirme Süresi:
45 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi ve barbunyayı akşamdan ıslatıp, ıslattığınız su ile tuz eklemeden haşlayın Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın Kuru soğanı piyazlık doğrayın Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Havuçun kabuğunu kazıyıp, küçük küçük doğrayın
Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp, kızan yağa etleri ilave edip, renk verdirin
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsak ve pırasaları ve doğranmış havuçu ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince içine salçayı ekleyip, salçanın kokusu gidene kadar pişirin En son olarak et suyunu kekiği, haşlanmış barbunya ve kuru fasulyeyi, tuz- karabiberi ilave edip, bir taşım kaynatın
Yemek kaynarken, milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup, 5 dak çözdürün
Daha sonra hamur kalıbı ve bir bardak yardımı ile hamurların orta kısımlarını çıkarıp, kenara alın Hamurları ikişer ikişer birer kenarlarından birleştirin
Pişen yemeği dikdörtgen bir tepsiye alıp, üzerini birleştirdiğiniz hamurlar ile kaplayın Kalan yuvarlak hamurları ilk önce tepsinin dört köşesine kalan iki hamuru ise orta kısıma koyup, hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, kekik serpin
Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|
|