Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Pay Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pay Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 2 ölçü pay hamuru
• 3 adet ekşi elma
• ½ bardak toz şeker
• 2 çay kaşığı tepeleme tarçın
• ½ çay kaşığı hindistancevizi
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı







Tarif
Elmaların çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkalyın Yaprak inceliğinde dilimlere bölün ya da iri rendeden geçirin Toz şeker, un, tarçın, hindistancevizi katıp karıştırın
Pay hamurunu iki pazıya ayırın Önce büyük pazıyı 3-4 mm incelikte ve yuvarlak şekilde açın
22 cm çapındaki tepsiye veya kalıba hamuru yerleştirin Kenarlarındaki fazlalığı 1-2 parmak yukarı kaldırın
Elmalı içi hamurun üzerine yayın; 1 kaşık yağı üzerine serpiştirin Küçük pazıyı, kalıbın büyüklüğünde açıp üzerine kapatın Hamurun iki kenarını birbirine yapıştırın ve üzerinden bir iki delik açın
Orta ısılı fırında 40 dk pişirin Servisten önce üzerine pudra şeker eleyin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla