Konu
:
Elmalı Pay Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Pay Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Pay Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 ölçü pay hamuru
• 3 adet ekşi elma
• ½ bardak toz şeker
• 2 çay kaşığı tepeleme tarçın
• ½ çay kaşığı hindistancevizi
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Tarif
Elmaların çekirdeklerini ve kabuklarını ayıkalyın
Yaprak inceliğinde dilimlere bölün ya da iri rendeden geçirin
Toz şeker, un, tarçın, hindistancevizi katıp karıştırın
Pay hamurunu iki pazıya ayırın
Önce büyük pazıyı 3-4 mm incelikte ve yuvarlak şekilde açın
22 cm çapındaki tepsiye veya kalıba hamuru yerleştirin
Kenarlarındaki fazlalığı 1-2 parmak yukarı kaldırın
Elmalı içi hamurun üzerine yayın; 1 kaşık yağı üzerine serpiştirin
Küçük pazıyı, kalıbın büyüklüğünde açıp üzerine kapatın
Hamurun iki kenarını birbirine yapıştırın ve üzerinden bir iki delik açın
Orta ısılı fırında 40 dk pişirin
Servisten önce üzerine pudra şeker eleyin ve ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul