Konu
:
Jöleli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Tavuk Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Tavuk Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 3/ 4 adet tavuk ( 2 gögüs + 1 but)
• 2 adet körpe havuç
• 1 orta boy soğan
• 100?150 gr yağsız sığır kıyması
• 1 yumurta akı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• Tuz
• 6 adet yaprak veya 1 yemek kaşığı toz jelatin Garnitürü:
• 2?3 adet kornişon
• 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
• 1 adet yeşil salata
• 2 adet domates
Tarif
1
Temizlenmiş tavuğu, dörde bölünmüş soğan, ortadan ikiye kesilmiş havuçlarla birlikte çelik tencereye koyun
4 bardak su ve biraz tuz katıp önce harlı, sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin
2
Tavuğu kemiklerinden ve derisinden ayırıp, etleri irice parçalara bölün
3
Dört bardak tavuk suyuna kıyma, yumurta akı ve limon suyu katarak bir iki karıştırın ve kısık ateşte 30 dk kaynatın
4
Tavuk suyunu tülbentten geçirin
Soğuk suda bekletilmiş olan jelatini katın
Jelatin tamamen eriyince soğumaya bırakın
5
Yuvarlak bir cam kasenin içine, yuvarlak dilimler halinde doğradığınız havuçları yerleştirin
Sonra da tavuk etlerini ve doğranmış kornişonlarla bezelyeleri serpiştirin
Üzerine tavuk suyunu döküp buzdolabında jöle sertleşinceye dek bekletin
6
Cam kaseyi önce sıcak suyun içine sokup çıkartın
Jöle kaseden kurtulunca yuvarlak bir tabağa ters çevirin
Kenarlarına salata yaprakları yerleştirin
Dilimlenmiş domateslerle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul