Yalnız Mesajı Göster

Jöleli Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Tavuk Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 3/ 4 adet tavuk ( 2 gögüs + 1 but)
• 2 adet körpe havuç
• 1 orta boy soğan
• 100?150 gr yağsız sığır kıyması
• 1 yumurta akı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• Tuz
• 6 adet yaprak veya 1 yemek kaşığı toz jelatin Garnitürü:
• 2?3 adet kornişon
• 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
• 1 adet yeşil salata
• 2 adet domates







Tarif
1 Temizlenmiş tavuğu, dörde bölünmüş soğan, ortadan ikiye kesilmiş havuçlarla birlikte çelik tencereye koyun 4 bardak su ve biraz tuz katıp önce harlı, sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin
2 Tavuğu kemiklerinden ve derisinden ayırıp, etleri irice parçalara bölün
3 Dört bardak tavuk suyuna kıyma, yumurta akı ve limon suyu katarak bir iki karıştırın ve kısık ateşte 30 dk kaynatın
4 Tavuk suyunu tülbentten geçirin Soğuk suda bekletilmiş olan jelatini katın Jelatin tamamen eriyince soğumaya bırakın
5 Yuvarlak bir cam kasenin içine, yuvarlak dilimler halinde doğradığınız havuçları yerleştirin Sonra da tavuk etlerini ve doğranmış kornişonlarla bezelyeleri serpiştirin Üzerine tavuk suyunu döküp buzdolabında jöle sertleşinceye dek bekletin
6 Cam kaseyi önce sıcak suyun içine sokup çıkartın Jöle kaseden kurtulunca yuvarlak bir tabağa ters çevirin Kenarlarına salata yaprakları yerleştirin Dilimlenmiş domateslerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla