Konu
:
Kestaneli Savarin Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Savarin Tatlısı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Savarin Tatlısı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 tepeleme su bardağı un
• 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya
• 1,5 kahve fincanı ılık süt
• 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 2 adet yumurta
Bir fiske tuz
• 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker
Şurubu;
• 3 su bardağı tozşeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 yemek kaşığı rom veya likör
Süslemek için;
• 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı)
• 1 bardak su
Yarım bardak tozşeker
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 bardak krem şantiy
• 2?3 adet mandalina
• 1 kahve fincanı kayısı marmeladı
Tarif
1
Bir kabın içine unu eleyin
Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın
Üzerini kalan unla kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul