Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Savarin Tatlısı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Savarin Tatlısı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 2 tepeleme su bardağı un
• 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya
• 1,5 kahve fincanı ılık süt
• 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin
• 2 adet yumurta
Bir fiske tuz
• 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker
Şurubu;
• 3 su bardağı tozşeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 yemek kaşığı rom veya likör
Süslemek için;
• 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı)
• 1 bardak su
Yarım bardak tozşeker
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 bardak krem şantiy
• 2?3 adet mandalina
• 1 kahve fincanı kayısı marmeladı







Tarif
1 Bir kabın içine unu eleyin Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın Üzerini kalan unla kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla