Konu
:
Uludağ Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uludağ Pastası Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uludağ Pastası Tarifi
[/b]
Malzemeler
Pandispanyası:
• 3 adet yumurta
• 1/ 2 bardak un( 70 gr)
• 70 gr ( 1 kahve fin
) toz şeker
• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Kestane hamuru:
• 1 ½ kg iri kestane
• 2 ½ bardak toz şeker
• 1 paket vanilya Süslemek için:
• 500 gr kream şantiy veya
• 1 ölçü yağlı mereng hamuru
• 50 gr tuzsuz yeşil fıstık
• 50 gr kiraz?portakal şekerlemesi
Tarif
1
Üç yumurtayla pandispanya hamuru hazırlayın
22-24 cm çapında içine kağıt yayılmış tepsiye boşaltıp düzeltin
Açık pembe renkte pişirin
Pandispanyanın kağıdını çıkartın ve yuvarlak düz bir tabağa koyup üzerini likörlü şurupla ıslatın
2
Kestanelerin kabuklarını ayıklayın
Üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun
Birkaç dakika kaynatmadan sonra kevgirle alarak iç kabuklarını soyun
Tekrar üzerini örtecek kadar sıcak suyla ateşe koyun ve vanilya katın
1 kahve fincanı suyu kalana dek pişirin
Ölçülü şekeri katın, ağzı açık olarak koyulaştırın
3
Kestaneleri tahta kaşıkla bastırarak pandispanya üzerine süzgeçten geçirin
Kestane püresini sıkıştırarak bir tepe haline getirin
4
Krem şantiyi bir krema torbasına doldurun
Kestanenin üzerini krem şantiyle kapatın
Yeşil fıstıkla çam ağaçları, portakal kabuğu ve kiraz şekerlemesiyle kayak evleri, kayan insan figürleri yaparak süsleyin
Daha başka şekiller de verebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul