Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Gato Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Gato Tarifi




[/b]

Malzemeler

Pandispanya hamuru:
• 3 yumurta
• 5 yemek kaşığı tozşeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için:
• 3 adet yarma şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1/ 2 bardak yağlı krema veya krem şantiy
• ½ bardak kavrulmuş badem
Kaplama şurup:
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli







Tarif
1 Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın
2 22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin
3 Sıcak fırında 35 dk pişirin Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün
4 İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın
5 Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 3-4 dakika beyazlatın Kabuklarını çıkartıp soğutunç
6 Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın Sonra da bir kaba süzerek geçirin Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın
7 Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün Şeftalileri yerleştirin Kalan şurubu da üzerine gezdirin Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın Üzerini kremayla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla