Konu
:
Şeftalili Gato Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Gato Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Gato Tarifi
[/b]
Malzemeler
Pandispanya hamuru:
• 3 yumurta
• 5 yemek kaşığı tozşeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için:
• 3 adet yarma şeftali
• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1/ 2 bardak yağlı krema veya krem şantiy
• ½ bardak kavrulmuş badem
Kaplama şurup:
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli
Tarif
1
Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın
Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın
Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın
2
22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın
Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin
3
Sıcak fırında 35 dk pişirin
Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün
4
İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın
5
Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 3-4 dakika beyazlatın
Kabuklarını çıkartıp soğutunç
6
Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın
Sonra da bir kaba süzerek geçirin
Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın
7
Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün
Şeftalileri yerleştirin
Kalan şurubu da üzerine gezdirin
Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın
Üzerini kremayla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul