Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Yufka Böreği Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Yufka Böreği Tarifi




[/b]

Malzemeler

3 adet yufka
1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( yarı yarıya eritilmiş de olabilir margarin de olabilir)
1 kahve fincanı su
1 yumurta
Tavuklu iç:
1,5 su bardağı, haşlanmış ve ince ince doğranmış tavuk gögsü
1,5 su bardağı, küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış patates
1 su bardağı küçük parçalar halinde doğranmış yeşil biber 2 orta boy domates( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak küçük parçalara kesilmiş )
1/ 2 su bardağı haşlanmış bezelye
2?3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz?karabiber







Tarif
1 Tavuklu iç malzemelerini bir kapta karıştırın Yeterince tuz, karabiber ve sıvı yağ katın
2 Yufkaları keserek dört eşit parçaya ayırın Her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı su gezdirin Yufkaların geniş ucuna 2-3 yemek kaşığı iç koyup kenarlarını üzerine çevirerek, üç parmak eninde, yassı biçimde sarın
3 Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla