Konu
:
Tavuklu Yufka Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Yufka Böreği Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Yufka Böreği Tarifi
[/b]
Malzemeler
3 adet yufka
1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( yarı yarıya eritilmiş de olabilir margarin de olabilir)
1 kahve fincanı su
1 yumurta
Tavuklu iç:
1,5 su bardağı, haşlanmış ve ince ince doğranmış tavuk gögsü
1,5 su bardağı, küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış patates
1 su bardağı küçük parçalar halinde doğranmış yeşil biber 2 orta boy domates( kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak küçük parçalara kesilmiş )
1/ 2 su bardağı haşlanmış bezelye
2?3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz?karabiber
Tarif
1
Tavuklu iç malzemelerini bir kapta karıştırın
Yeterince tuz, karabiber ve sıvı yağ katın
2
Yufkaları keserek dört eşit parçaya ayırın
Her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı su gezdirin
Yufkaların geniş ucuna 2-3 yemek kaşığı iç koyup kenarlarını üzerine çevirerek, üç parmak eninde, yassı biçimde sarın
3
Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul