Konu
:
Kiev Usulü Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kiev Usulü Tavuk Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiev Usulü Tavuk Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 8 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıltılmış)
• 1/ 2 bardak tereyağı
• 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
• 1 adet dövülmüş karanfil
• 1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
Biraz tuz ve karabiber
• 1/ 2 bardak un
• 2 yumurta ( çırpılmış)
• Galeta unu
• Kızartmak için yeteri kadar
• sıvıyağ
Tarif
1
Tavuk gögüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin
2
Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın
Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarmısak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısma bölün
3
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldüğü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin
4
Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın
Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın
Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın
Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul