Konu
:
Kuzu Tandır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Tandır Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Tandır Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1/2 Limon
• Tuz, Karabiber, Kekik
• 2 orta boy soğan (250 gr
)
• 1,5 kg
kemikli kuzu eti (tek parça halinde)
• 1 çorba kaşığı salça
•1 çorba kaşığı yoğurt
Tarif
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin
Rendelenmiş soğanı tuz, karabiber, kekik ile birlikte etin içine ve dışına sürün
Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin
Fırınınızı 220 dereceye getirip ısıtın
Dinlenmiş eti buzdolabından çıkarın
Genişçe bir tencereye yaklaşık 1 su bardağı su koyun
Eti tencereye koyun ve tencerenin kapağını sıkı sıkıya kapatın
Tencereyi harlı ateşe koyup suyu bir taşım kaynatın
Ateşi kısın, eti yaklaşık 20 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın
Eti tencereden çıkartıp, alın
Salça ile yoğurdu küçük bir kapta karıştırın
Etin üzerine fırça ile sürün
Eti bir fırın tepsisine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul