Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Tandır Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Tandır Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1/2 Limon
• Tuz, Karabiber, Kekik
• 2 orta boy soğan (250 gr)
• 1,5 kg kemikli kuzu eti (tek parça halinde)
• 1 çorba kaşığı salça
•1 çorba kaşığı yoğurt







Tarif
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin Rendelenmiş soğanı tuz, karabiber, kekik ile birlikte etin içine ve dışına sürün Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin Fırınınızı 220 dereceye getirip ısıtın

Dinlenmiş eti buzdolabından çıkarın Genişçe bir tencereye yaklaşık 1 su bardağı su koyun Eti tencereye koyun ve tencerenin kapağını sıkı sıkıya kapatın Tencereyi harlı ateşe koyup suyu bir taşım kaynatın Ateşi kısın, eti yaklaşık 20 dakika pişirin Tencereyi ateşten alın Eti tencereden çıkartıp, alın Salça ile yoğurdu küçük bir kapta karıştırın Etin üzerine fırça ile sürün Eti bir fırın tepsisine yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla