Konu
:
Kupat Yardımı İle Kesilen Tatlı Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kupat Yardımı İle Kesilen Tatlı Kurabiye Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kupat Yardımı İle Kesilen Tatlı Kurabiye Tarifi
[/b]
Malzemeler
• Un 1000 g
• Pudra şekeri 300 g
• Yumurta 50 g
• Vanilya
Süsleme İçin
• Fındık
• Badem
• Hindistan cevizi
• Toz fıstık
• Glasür
Not: Un miktarını 50 g azaltıp, un yerine kakao veya hindistan cevizi kullanarak çeşitler yapabilirsiniz
Tarif
Unun ortası açılır, pudra şekeri, vanilya ve yumurta konulur
Bu malzemeler krema haline gelinceye kadar elde yoğrulur
Daha sonra un ile beraber yavaş yavaş yoğurmaya devam edilir
(Hamur gereğinden fazla yoğrulduğunda lastiklenecek, kurabiyeler piştikten sonra sert olacaktır
)
Hazırlanan hamur üzeri naylonla örtülü bir halde 15-20 dakika dinlendirilir
Dinlenmiş olan hamur merdane ile açılır, kupat veya uygun kalıplarla istenilen şekillerde kesilir ve tavalara dizilir
200°C?lik fırında 25-30 dakika pişirilir
Tercihe göre kurabiyelerin ortasına eritilmiş kuvertür sıkılarak, üzerine fıstık veya badem koyulabilir ya da hindistan cevizi, toz fındık veya toz fıstığa batırılarak süslemesi yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul