07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kremalı Patates
Malzemeler:
4 adet patates
2 adet kabak
2 adet havuç
2 yemek kaşığı Sıvı margarin
1 tatlı kaşığı Kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
1 kutu krema
Tuz-karabiber
Pişirme Süresi:
30 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, halka halka dilimlendikten sonra kararmaması için su dolu bir tabakta bekletiniz Kabakların ve havuçların kabuklarının kazıdıktan sonra ayrı ayrı tabaklara rendeleyiniz Sarımsakları ince ince kıyınız
Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp, rendelenmiş havuç, kabakları ve kıyılmış sarımsakları içine ilave edip, 5 dak tüm malzemeyi kavurunuz En son olarak kekiği, kırmızı pul biberi ilave edip, bir taşım kavurduktan ateşten alınız Derin bir kabın içine sote edilmiş harcı alınız, içine kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip, karıştırınız
Sıvı margarin ile yağladığınız tepsiye halka kesilmiş patatesleri dizip, üzerine kremalı sebzeli harçtan koyup, üzerine tekrar patates halkası dizip, kremalı sebzeli harçtan döküp, malzeme bitene kadar devam ediniz Yemeği önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30-35 dak pişirip servis ediniz
|
|
|