Konu
:
Milföyde Karides
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Karides
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Karides
Malzemeler:
4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru
10-12 Mantar
1 Yumurta Sarısı
2 Domates
300 gr Karides
1 Çay Kaşığı Tereyağı
1 Kesme Şeker
1 Çay Kaşığı Acı Sos
Biber, Tuz
Pişirme Süresi:
20 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün
Orta ısılı fırında 15 dk kızartın
Soğuyunca ortasından, enlemisne kesip iki parçaya ayırın
Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın
Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın
Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın
Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun
Şeker, tuz, biber ekleyin
Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin
Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın
Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul