Yalnız Mesajı Göster

Fırında Peynir Soslu Karnıbahar

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Peynir Soslu Karnıbahar




Malzemeler:

1/2 adet karnıbahar

3 diş sarımsak

1/2 demet dereotu

Sosu: 4 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı suq, 1 yemek kaşığı hardal, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz-karabiber
















Pişirme Süresi:

30 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Dereotunu kıyın Derin bir tencerede bol su kaynatıp, içine tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edip, çiçeklerine böldüğünüz karnıbaharı haşlayınHaşlanan karnıbarı soğuk sudan geçirin Ayrı bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine unu ilave edip, un pembeleşene kadar kavurun Un piştikten sonra içine kıyılmış sarımsağı ve hardalı ekleyip kavurmaya devam edin Daha sonra içine ilk önce suyu ve sütü ilave edip, devamlı karıştırarak orta ateşte sos kıvamına gelene kadar pişirin

Sos kıvamına geldikten sonra içine kıyılmış dere otunu, tuz-karabiberi ve en son rendelenmiş peynirin yarısını ekleyip karıştırdıktan sonra sosu ateşten alın Isıya dayanıklı cam fırın kabına veya tepsiye haşlanmış karnıbahaları koyup üzerine hazırlanan sosu gezdirin Kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpin Önceden 200 derecede ısttığınız fırında peynirler eriyip, kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla