Konu
:
Sade Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sade Pilav
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sade Pilav
Malzemeler:
2 bardak pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
3 bardak su veya et suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın
Soğuyana kadar bekletin
İyice yıkayıp süzün
Tereyağını bir tencerede eritin
Su veya etsuyunun ve pirinci katın, tuz ve şeker koyun
İyice karıştırıp kapağını kapatın, önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin
Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin
Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul