Yalnız Mesajı Göster

Kuymak (Mıhlama)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak (Mıhlama)




Malzemeler:

1 su bardağı mısır unu

100 gr Trabzon tereyağı

150 gr Trabzon İmansız peynir

1 su bardağı sıcak su

















Pişirme Süresi:

15 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla