Konu
:
Kabak Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Püresi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Püresi
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
3 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 demet dere otu yada yarım demet maydanoz
Tuz
Pişirme Süresi:
15 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Kabaklar soyulup küçük küçük doğranır
Üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır
Sonra suyu süzülerek tencereden alınır
Diğer bir kapta iyice ezilerek püre haline getirilir
Püre soğuduktan sonra içine, dövülmüş sarımsak,yoğurt mayonez,tuz ve arzuya göre kıyılmış dere otu yada maydanoz ilave edilir, biraz tuz serptikten sonra iyice karıştırılır
Üstüne maydanoz veya dereotu konarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul