Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Tombak

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Tombak




* İçindekiler:
4 orta boy patates (çiğ olacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 yaş maya
5 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Yarım topak beyaz peynir
Aldığı kadar un

Süslemek için Susam-çörek otu, ince dilimlenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
2 su bardağı ılık sütün içine mayayı koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz
Bekletirken patatesleri rendeliyoruz Yağ, yumurta,(2 yumurtanın sarısını ayır) şeker, tuz ve peyniri de patateslere ekliyoruz Sonra beklettiğimiz mayayı da karışıma ilave ediyoruz Hepsini karıştırdıktan sonra yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz

Tüm bunları yapınca hamurumuzu beklemeye alıyoruz 15-20 dakika kadar bekletiyoruz Ve ardından kaşığı yağlıyoruz ve limon büyüklüğünde hamurdan parça alıp, yağladığımız elimizde yuvarlıyoruz

Tepsiye dizdikten sonra ayırmış olduğumuz 2 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüyoruz Arzuya göre tombaklarımızın üzerine susam-çörek otu ve dilimlenmiş kaşar peyniri koyuyoruz

175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

AfiYet OLsun efendim

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla