Konu
:
Patatesli Tombak
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tombak
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tombak
* İçindekiler:
4 orta boy patates (çiğ olacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 yaş maya
5 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Yarım topak beyaz peynir
Aldığı kadar un
Süslemek için Susam-çörek otu, ince dilimlenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
2 su bardağı ılık sütün içine mayayı koyuyoruz ve beklemeye alıyoruz
Bekletirken patatesleri rendeliyoruz
Yağ, yumurta,(2 yumurtanın sarısını ayır) şeker, tuz ve peyniri de patateslere ekliyoruz
Sonra beklettiğimiz mayayı da karışıma ilave ediyoruz
Hepsini karıştırdıktan sonra yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz
Tüm bunları yapınca hamurumuzu beklemeye alıyoruz
15-20 dakika kadar bekletiyoruz
Ve ardından kaşığı yağlıyoruz ve limon büyüklüğünde hamurdan parça alıp, yağladığımız elimizde yuvarlıyoruz
Tepsiye dizdikten sonra ayırmış olduğumuz 2 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüyoruz
Arzuya göre tombaklarımızın üzerine susam-çörek otu ve dilimlenmiş kaşar peyniri koyuyoruz
175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
AfiYet OLsun efendim
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul