Konu
:
Elmalı Kek Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kek Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kek Yapımı
* İçindekiler:
1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz
Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin
1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)
Hazırlanışı:
Yuvarlak
kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin
1 bardak unu ve
bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin
Soguk yagi kucuk kucuk
bicakla unun icinde kiyin
Parmak
uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin
Seker ve limon suyunu ilave
edin
Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis
yumurtadan ilave edin
Hamuru
hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin
Kalan cekilmis bademi ustune
serpip buzdolabinda sogumaya birakin
(yarim saat kadar)
Elmalari,
kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune
duzgunce yayin
Ust hamuru
yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla
icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin
Sekeride ilave
edip elmalarin ustune serpistirin
(Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade
topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu
elmalarin ustune esit sekilde serpistirın
Pistigi zaman kekinize
ayri bir kitirlik verecektir)
Onceden
isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat
15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin
10 dakika
kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul