Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kek Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Yapımı




* İçindekiler:
1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin 1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)

Hazırlanışı:
Yuvarlak

kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin 1 bardak unu ve

bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin Soguk yagi kucuk kucuk

bicakla unun icinde kiyin

Parmak

uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin Seker ve limon suyunu ilave

edin Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis

yumurtadan ilave edin

Hamuru

hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin Kalan cekilmis bademi ustune

serpip buzdolabinda sogumaya birakin (yarim saat kadar)

Elmalari,

kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune

duzgunce yayin

Ust hamuru

yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla

icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin Sekeride ilave

edip elmalarin ustune serpistirin (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade

topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu

elmalarin ustune esit sekilde serpistirın Pistigi zaman kekinize

ayri bir kitirlik verecektir)

Onceden

isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat

15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin

10 dakika

kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin



Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla