Yalnız Mesajı Göster

Cincile Böreği

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cincile Böreği




Malzemeler:

4 adet yufka

500 gr cincile mantarı

3 adet soğan

1 adet yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

tuz, karabiber
















Pişirme Süresi:

30 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

4 yemek kaşığı sıvı yağda küp şeklinde doğradığınız mantarları katın, mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin Diğer tarafta fırın tepsisini hafifçe yağlayın Yumurta, süt ve kalan yağı karıştırın 1 adet yufkayı tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız karışımla ıslatın 2 yufkayı da onun üzerine yerleştirin ve aynı şekilde ıslatın Hazırladığınız içi döşeyin ve kalan yufkalara aynı işlemi tekrarlayın En üste kalan karışımı dökün 200 dereceli ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla