Konu
:
Etsiz Çiğ Köfte(Kmaraş Yöresinden)
Yalnız Mesajı Göster
Etsiz Çiğ Köfte(Kmaraş Yöresinden)
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etsiz Çiğ Köfte(Kmaraş Yöresinden)
* İçindekiler:
3 su bardağı ince bulgur(simit, maraş ağzıyla düğürcük)
1 baş soğan
4 diş sarmısak
1
5 yemek kaşığıdomates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 domates (rende edilmiş)
5-6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı reyhan
1 adet limon
bu acı köfteyi yiyebilecek bir babayiğit
Hazırlanışı:
köfte yoğuracağımız kabın içine bulguru koyarız
üzerine incecik yemeklik doğradığımız soğanı, ezdiğimiz sarmısakları,baharatları,isotu,salçalarıve kabuğu soyulup çekirdekleri ayıklanmış limonu ekler yoğurmaya başlarız
köftemiz kurumaya başlayınca rendelediğimiz domatesten ilave eder yumuşayıncaya kadar domates püresinden katarak yoğururuz
yoğurma işlemi bitince içindeki limonu çıkartır incecik kıyılmış maydanozu ekler son kalan domates püresinden ekleyerek tekrar yoğurur skımaya başlarız
marul ,turp ,süs biberi turşusu ve ayranla servis yaparız
maraş yöresinde köfte yoğurma işlemi bitince köftenin üzerine kızdırılmış zeytinyağı gezdirilir
ama tadı yağ ilave etmeden daha güzel olduğu için bu şekli daha makbül
ayrıca içerisinde yağ olmadığı için diyet yapanlar için ideal vede 4 tane sıkması bir dilim ekmeğe eşit olduğundan korkmadan tüketilebilirkışları geceler uzun saat 8 den sonra yapıp yediğimiz bir köfte
ayrıca maraşta köfte yerine kıyma tabiri kullanılır
tadı çiğ köfteyi aratmıyor yiyenler çiğ köfteden ayıt edemiyor
içinde çiğ et olmadığından çok daha sağlıklı afiyet olsun
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul