07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer Köftesi
Malzemeler:
2 adet lüfer
3 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı çamfıstığı
1 kahve fincanı kuşüzümü
Tuz, karabiber, yenibahar
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
Pişirme Süresi:
30 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Başı ve kuyruğu temizlenip yıkanmış lüferleri iki üç parçaya ayırın Bir tencereye koyun, üstünü örtecek kadar su ekleyin, tencerenin kapağı açık olarak 15 dakika haşlayın Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri alın
Lüferin derisi ve kılçıklarını ayırdıktan sonra küçük didikleyin Balığa ufalanmış ekmek içi, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz, şeker, yenibahar, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip yoğurun
Harçtan yuvarlak köfteler hazırlayıp, una bulayın Lüfer köftelerini kızdırılmış sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|