Konu
:
Malatya Usulü Ekmek Kadayıfı
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Usulü Ekmek Kadayıfı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Usulü Ekmek Kadayıfı
Malzemeler:
1 çorba kaşığı yaş maya
Alabildiği kadar un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 yumurta
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
sıvıyağ
Şerbet için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, limon
Pişirme Süresi:
45 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Bir tencereye ılık su koyarak maya ile şekeri suda karıştırarak eritin
Un ilave ederek karıştırın ve sıvı bir hamur elde edin
Karışımın ağzını kapatıp, kabarıncaya kadar bekletin
Teflon tavayı kısık ateşe koyun
Karışımdan azar azar alarak tavaya dökün
Yuvarlak şekil almasını sağlayın
Bu işleri hamur bitene kadar tekrarlayın
Hepsini ters yüz ederek pişirdikten sonra her birinin içine çekilmiş ceviz koyup kapatın
Tatlı için su ile şekeri kaynatarak koyu bir şerbet elde edin
Şerbetin içine birkaç damla limon damlatın
İki adet yumurtayı çırpın
Bir tavaya yağ koyarak kızdırın
İçine ceviz koyarak kapattığınız hamurları yumurtaya bulayıp kızgın yağa atın
Kızgın yağdan aldıktan sonra hamurları ılık şerbetin içine atın
Biraz şerbetin çekmesini bekledikten sonra üzerine ince ince çekilmiş fıstık ya da hindistan cevizi rendesi serpiştirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul