07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Pay
Malzemeler:
8 Adet Milföy
4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
2 Adet kuru soğan
10 Adet Mantar
4 Adet Taze Soğan
2 Adet Çarliston biber
3 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz - Karabiber
Üzeri için: Yumurta Sarısı - Susam
Pişirme Süresi:
25 dakika
8 Kişilik
Hazırlanışı:
Mantarları , kuru soğanları, taze soğanları , çarliston biberlerini , sarımsakları ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara ince ince kıyınız, Yayvan bir tavada eytinyağını kızdırıp, içine kıyılmış kurusoğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurunuz Kuru soğanlar pembeleştikten sonra içine sırasıyla kıyılmış çarliston biberleri, sarımsakları, taze soğanları ekleyip, kavurunuz Daha sonra kıyılımış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar sote ediniz
En son olarak Şeker, kırmızı pulbiber, tuz-karabiber ile baharatlandırıp, bir taşım kavurduktan sonra soğuması için yayvan bir tabağa alın Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup, üzerine soğumuş olan harctan koyunuz Hamurları üçgen olarak katlayıp, kenarlarına bastırınız Yağlanmış tepsiye börekleri dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiniz Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz
|
|
|