Konu
:
Tereyağlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Pilav
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Pilav
* İçindekiler:
Pirinç
Şehriye
Tereyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir
Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır
Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur
Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde
Sürekli karıştırmak gerekir
Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak
Bu sırada tuz da eklense hiç fena olmaz tabi
Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır
Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır
Eğer su bittiyse dibine tutmadan indirilir biraz dinlendirilir
Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm
Afiyet bal ola
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul