Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Pilav

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Pilav




* İçindekiler:
Pirinç
Şehriye
Tereyağ
Tuz

Hazırlanışı:
Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir
Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır
Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur

Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde Sürekli karıştırmak gerekir

Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak Bu sırada tuz da eklense hiç fena olmaz tabi

Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır

Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır Eğer su bittiyse dibine tutmadan indirilir biraz dinlendirilir

Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm Afiyet bal ola

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla