07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Bonfile Sote
Malzemeler:
200 gr bonfile kuşbaşı
200 gr mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 tane domates
4 tane sivribiber
2 orta boy soğan
1,5 l su
1 tatlı kaşığı un
Kırmızıbiber, Karabiber, Tuz
Pişirme Süresi:
30 dak
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Soğanları ince kıyın, margarinle pembeleşinceye kadar kavurun, kuşbaşı etleri ilave ederek 15 dakika daha kavurun, ardından mantarlarla birlikte 10 dakika daha pişirin
Domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ilave edin İyice karıştırdıktan sonra doğradığınız domates, sivribiber, tuz, karabiber ve kırmızıbiberleri ekleyin
Domates ve biber hafif eridikten sonra 2 su bardağı su ekleyip 1 saat hafif ateşte kaynatın, sıcak servis yapın
|
|
|