Konu
:
Kaymaklı İncir Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı İncir Tatlısı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı İncir Tatlısı
Malzemeler:
12 adet kuru incir
100 gr
fındık
100 gr
kaymak
50 gr
şeker
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
12 adet kuru inciri önce yıkayın ve 1 su bardağı su ile bir gece önceden bir kapta bekletin
Fındığı blenderda incecik çekin ve şekerle karıştırın
Bu arada incirlerin saplarını çıkarın ve parmağınız yardımıyla ortalarına bastırıp çukurlaştırın
İçini fındık ve şeker karışımıyla doldurun
Açık tarafı üstte olacak şekilde bir kaba dizin
Yarım su bardağı su üzerine döküp tencerenin kapağını da kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişirin
Soğuduktan sonra servis tabaklarına 3er tane olacak şekilde yerleştirin üzerine de bir tatlı kaşığı kaymak koyun
Kenarlarını tüm fındık ve iç cevizle üstünü de çekilmiş şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul