Konu
:
Mantarlı Tavuk Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuk Çorbası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuk Çorbası
Malzemeler:
2 adet tavuk biftek
200 gr
mantar
1 adet limon
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
4 bardak su
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Tavuklar küçükçe doğranır
Mantarlar ince ince kesilir ve bir kaba konur ve üzerine limon suyu dökülüp karıştırılır
Bir tencerede yağ eritilerek içine mantar ve tavuklar konur ve 2-3 dakika kadar orta ateşte kavrulur
Sonra üzerine 4 bardak su ilave edilip kaynamaya bırakılır
Un sütün içinde iyice ezildekten sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş dökülür ve iyice karıştırılır
Çorba istenilen kıvamda koyulaşınca ateşten alınır
Arzuya göre bir çorba kaşışığı tereyağında iki çay kaşığı kırmızı biber yakılır ve servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul