Konu
:
Kalkan Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Balığı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Balığı
Kalkan balığı'nı fırında tandır olarak sunulmakta
Ayrıca alışık oluğumuz tatta da sunmaktayız tava olarak 4
kg kadar olan kalkan balıklarını ızgara'da bütün olarak pişirip servise sunuyoruz kalkan balığı lezzetiyle misina balıkta yenir kalkan balıkla ilgili bilgileri
Bir dip balığı olan Kalkan kara denizin en tanınmış balıklarındandır
Boğazlar, Marmara, Ege ve Akdeniz de seyrek rastlanır
Gezici balık değildir
Bütün hayatı dipte yatmakla geçer
Batı Akdeniz, Atlas Okyanusu ve Şimal Denizinde Kalkanın diğer türleri yaşamaktadır
25–30 yıllık ömrü olan Kalkan Balığı 1 m
boya erişebilir
Sahillerde 5–10 m
den başlayarak 300–400 m
derinliklere inebilir
Etçil ve fazlasıyla obur bir balıktır
Erkekleri 5–6, dişileri ise 6–7 yaşlarında olgunlaşıp üremeye geçebilir
Üremeleri 10°-15°C sularda Nisan'dan Haziran'a kadar sürer
Milyonlarca yumurta vermesi yanında etinin lezzeti ve verimliliği ile ekonomik değeri çok yüksektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul