Yalnız Mesajı Göster

Mexika Enchiladasi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mexika Enchiladasi

* İçindekiler:
Malzemeler:

â?¢ 4-5 adet tortilla (tarifi aşağıda)
â?¢ 250 gr kıyma
â?¢ 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi (konserve de olur hatta normal fasulye bile olur )
â?¢ 1 orta boy kuru soğan
â?¢ 1 baş sarımsak
â?¢ 1 havuç
â?¢ 1 kırmızı biber
â?¢ 2 yeşil biber
â?¢ 2- 3 yemek kaşığı salça
â?¢ Sıvıyağ
â?¢ 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
â?¢ Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kimyon , kekik
â?¢ Enchilada sosu (tarifi aşağıda)

Tortilla

Malzemeler:
â?¢ 1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu (veya 2 bardak un veya 2 bardak mısır unu)
â?¢ 3 çorba kaşığı sıvı yağ
â?¢ Aldığı kadar ılık su

Enchilada Sos

Malzemeler:

â?¢ 1 küçük kuru soğan
â?¢ 2 diş sarımsak
â?¢ 2 domates
â?¢ 1 yemek kaşığı salça
â?¢ Sıvıyağ
â?¢ Tuz
â?¢ Toz kırmızı biber
â?¢ Kimyon
â?¢ Kekik

Hazırlanışı:
Ben bu enchilada yemegini ilk defa televizyonda party dish diye bir programda izlemistim Sonra internetten tarifini ararken birde baktim turk birisi yapmis Super bir tarife vermis
Bu (http://borulcedenblogspotcom/2008/01/ye-30-dnya-mutfaklar-etkinlii-meksikahtml)sitede daha ayrintili resimlerle vermis

Benimde evde durumum yoktu bu tarife gore yaptim gercektende harika oldu Biraz aceleye geldi o yuzden goruntu harika degil ama tadi mukemmel Ben sade shoarma biber sogan ve salca ve kasar kullandim Kiymalida denemek istiyorum o da guzele benziyor

Tarif aynen siteden alinma

Yapılışı:
1 Geniş ve derin bir tavaya yağı alıp, küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurun
2 Rendelenmiş havuç ve ufak doğranmış biberleri de ilave edin Az daha kavurulunca kıyma ve kimyonu da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
3 Fasulyeleri de ilave edip biraz daha pişirin
4 Salçayı 1 bardağa yakın suyla sulandırıp tavaya ilave edip tuz ve baharatları da ekleyin ve altı kısık ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin
5 İç malzememiz hazır Tortilalarımız da hazır (isterseniz marketten de alabilirsiniz) Enchilada sosumuz da hazır
6 Tortillaların herbirinin içine iç malzemesinden koyup üzerine çok az kaşar serpelimve rulo yapıp borcama dizelim
7 Üzerlerine enchilada sosumuzdan döküp kaşar peyniri rendesini de serpelim ve fırına verelin Hafif kızarana kadar pişirelim
8 Harika lezzetle buluşalım! Afiyet olsun

Tortillanin
Yapılışı:
1 Un ve sıvıyağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaşa yavaş suyu ilave edin Ve hamuru 30 dk dinlendirin
2 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında pasta tabağı genişliğinde açın
3 Teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin 2'den fazla çevirmeyin ve bir kaç dakikadan fazla pişirmeyin
Unutmadan :Eğer tortillalar biraz kuru olursa elinizle az bir su serpin ve bir örtüye sarın ve bir poşette koyun kısa bir süre

Sosun Yapılışı:

1 Soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirin
2 Sıvıyağ ve salçayı küçük bir tencereye alıp kavurun ve domatesli karışımı da ilave edin Baharatları da ekleyip ağzını kapatıp 10-15 dakika kısık ateşte pişirin İsteğinize göre 1 su bardağına yakın sıcak su ilave edebilirsiniz
3 Sosumuz hazır

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla