Konu
:
Makarna (Pratik)
Yalnız Mesajı Göster
Makarna (Pratik)
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna (Pratik)
* İçindekiler:
*makarnatencerenin1/5 kadar suketçap derbi maçıevde pişirilebilecek ve yenebilecek şeyler
Hazırlanışı:
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz
İlk yarınınortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz
Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansafirlatıyoruz
Yapışırsa pişmis demektir
Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağınıkapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor)
Ardından gözümüz de doysun diye evde pişirilebilecek ve yenebilecek şeyleri makarnayı pişirdiğimiz kazanda karıştırtıra karıştıra işin zevkine vardığımız ana kadar orta ateşte pişiriyoruz
Sonra üzerine ketcap döküp yiyoruz
Önemli ata sözü:Tencere kapağı en mükemmel tabaktır
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın
Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyor
Tuzlu Makarna:
Yapılışı aynı makarnaya benziyor
Tek farkı bu kez*makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akılediyoruz
Öyle daha güzel oluyor
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul