Konu
:
Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç Böreği
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı - Ekşi Tavuklu Pirinç Böreği
Malzemeler:
3 adet tavuk budu
1?5 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı tavuk suyu
1 adet yumurta
1 su bardağı Yoğurt
3 adet safran teli (suda eritilmiş)
tarçın
1 su bardağı yasemin kokulu pirinç
50 gr kayısı (15 dakika soğuk suda bekletilmiş)
tuz, karabiber
Pişirme Süresi:
45 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayın
Bir yemek kaşığı margarini eritip tavukları ve soğanı, tavuk yumuşayıp soğan pembeleşinceye kadar kavurun
Tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın
Tavuk suyu kaynadıktan sonra ateşi kısıp 45 dakika kısık ateşte pişirin
Tavuk suyunu ayrı bir kapta saklayın
Pişmiş tavukları temizleyip büyük parçalara ayırın
Yumurtayı yoğurt ile karıştırın
Safranlı suyu, tarçını ekleyip, tuz, biber koyun
Tavukların üzerine döküp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tuzlu suda 10 dakika pişirin
Pirinci süzüp, ılık su ile yıkayın
Tavuğu yoğurt sosundan çıkarıp ayrı bir kaba alın
Pirincin yarısını yoğurtlu sosa karıştırın
Yoğurtlu pirinçli karışımı yağladığınız fırın kabına koyun
Üzerine tavuk parçalarını dizip en üste, kalan pirinci ekleyin
Üzerine kıyılmış kayısıları serpiştirin
Tavuk suyunu böreğin üzerine dökün
Alüminyum folyo ile kapatın
45 dakika 180 derece ısıtılmış fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul