Konu
:
Ortadoğu Usulü Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Ortadoğu Usulü Mantı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ortadoğu Usulü Mantı
Malzemeler:
3 adet tavuk göğüs eti (fileto)
1 su bardağı haşlanmış nohut (zarları çıkarılmış)
500 gr Yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
30 gr dolmalık fıstık
1 adet yufka
1 yemek kaşığı maydanoz
kırmızı pul biber, tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Pişirme Süresi:
45 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini margarin ve ayçiçek yağları ile birlikte tuz ve karabiber ekleyerek her iki tarafı da kahverengi olana kadar kızartın
Sonra soğuk su ekleyin
45 dakika boyunca pişirin
Tavukları ince ince didikleyin
Ayırdığınız tavuk suyuna tavukları ekleyin, nohutları katın
Dolmalık fıstığı ve yufkayı kızartın
Yoğurdu iyice karıştırın
Nohutlu tavuk karışımını derin bir servis tabağına alın
Üzerine yoğurdu dökün
Yoğurdun üzerine dolmalık fıstıkları, maydonoz ve pul biberi serpin
Servis tabağının en üstüne veya etrafına kızarttığınız yufkaları ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul