Konu
:
Turşu Aşı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Aşı Çorbası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Aşı Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım kg kuşbaşı et
6 su bardağı su
5 çarliston biber
yarım kg taze fasulye
1 kg domates
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz, kuru nane
Pişirme Süresi:
30 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın
Ertesi gün suyunu süzüp etle birlikte tencereye alın
Tereyağı ve suyu ekleyip pişirin
Taze fasulyeyi küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edip pişirin
Çarliston biberleri ince ince doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Taze fasulye yumuşamaya başlayınca çarliston biber, domates, salça ve tuzu ilave edip karıştırın
Ocaktan almadan önce taze naneyi doğrayı ilave edin ve kur naneyi serpin
Bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul