Yalnız Mesajı Göster

Turşu Aşı Çorbası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Aşı Çorbası




Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday

yarım su bardağı nohut

yarım kg kuşbaşı et

6 su bardağı su

5 çarliston biber

yarım kg taze fasulye

1 kg domates

1 demet taze nane

1 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı

2 çorba kaşığı tereyağı

tuz, kuru nane
















Pişirme Süresi:

30 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın Ertesi gün suyunu süzüp etle birlikte tencereye alın Tereyağı ve suyu ekleyip pişirin Taze fasulyeyi küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edip pişirin Çarliston biberleri ince ince doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Taze fasulye yumuşamaya başlayınca çarliston biber, domates, salça ve tuzu ilave edip karıştırın Ocaktan almadan önce taze naneyi doğrayı ilave edin ve kur naneyi serpin Bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla