Konu
:
Mantar Soslu Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Hindi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Hindi
Malzemeler:
4 hindi baget
10-15 mantar
3 sivribiber
4 domates
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım su bardağı su
tuz, karabiber
Marinat İçin:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
4-5 diş sarımsak
1 tutam tuz
Pişirme Süresi:
30 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Marinatı hazılamak için sarımsakları soyup ezin
Zeytinyağı, sarımsak, kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karıştırın
Hindi butlarını karışımın içine yerleştirip yarım saat marine edin
Mantarları iyice yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin
soğanları kıyın, sivribiberleri temizleyip doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğayın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Soğanı ilave edip sote edin
Sivribiber ve domatesi ekleyip kavurun
Tuz ve karabiber serpin
Mantarları ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin
Hindi bagetleri marinattan çıkarıp ızgarada iki taraflı kızartın
Servis tabağına alıp mantarlı sos eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul