Yalnız Mesajı Göster

Mantar Soslu Hindi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Hindi




Malzemeler:

4 hindi baget

10-15 mantar

3 sivribiber

4 domates

2 soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

yarım su bardağı su

tuz, karabiber

Marinat İçin:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı hardal

1 çay kaşığı karabiber, pulbiber

4-5 diş sarımsak

1 tutam tuz
















Pişirme Süresi:

30 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Marinatı hazılamak için sarımsakları soyup ezin Zeytinyağı, sarımsak, kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karıştırın Hindi butlarını karışımın içine yerleştirip yarım saat marine edin Mantarları iyice yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin soğanları kıyın, sivribiberleri temizleyip doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğayın Sıvıyağı tavada kızdırın Soğanı ilave edip sote edin Sivribiber ve domatesi ekleyip kavurun Tuz ve karabiber serpin Mantarları ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin Hindi bagetleri marinattan çıkarıp ızgarada iki taraflı kızartın Servis tabağına alıp mantarlı sos eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla