Konu
:
Fırında Pastırmalı İspanak
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Pastırmalı İspanak
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Pastırmalı İspanak
Malzemeler:
250 gr
donmuş veya 1/2 kg
taze ıspanak
1 soğan
1 avuç dolmalık fıstık (çam fıstığı)
2 yumurta
1 bardak ince dogranmış mantar
1 bardak rende kaşar
10 ince dilim pastırma
1 kaşık yağ
tuz, karabiber
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Tencerede soğan ve fıstık kavrulur, parcalanmış ıspanak eklenerek ağzı kapatılır
Arada bir karıştırmak suretiyle ıspanakların hacim kaybetmeleri ve renk değiştirmeleri beklenir
Sonra mantarlar konur ve bir iki çevrildikten sonra ateşten alınır
Karışım tuz, biber konduktan sonra bir fırın kabına dökülür
Üzerine pastırma dilimleri yayılır
Yumurtalar çırpılıp üzerine dökülür, en üste de peynir serpilir
Isıtılmış fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya dek pişer
NOT: Pastırmalı pırasa icin pastırma bulunmadığında çemen tohumu veya bitkisi (Fenugreek) baharat olarak kullanılıp pastırma kokusu elde edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul