Konu
:
Patatesli Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Biftek
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Biftek
Malzemeler:
Yenibahar
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı sirke
5 tane 150 gramlık dana biftek
5 çorba kaşığı margarin
yarım kilo patates
2 orta boy soğan
yarım su bardağı et suyu
tuz, karabiber
Pişirme Süresi:
30 dakika
5 Kişilik
Hazırlanışı:
Maydanozu kıyın
Patatesi yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın
Biftekleri bir kapta yeni bahar, maydanozun yarısı, sirke ve tuzla karıştırın
Yarım saatte bir eti çevirin ve 1
5 saat bekletin
Bir kabın içini 2 çorba kaşığı margarinle yağlayın
Patates ve soğanları yerleştirin
Üzerine et suyu dökün
Ocakta bir taşım kaynatın
Bir tepsiye aktarın ve tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyup patatesler yumuşayıncaya kadar 45- dakika pişirin
Etleri çıkarın, kalan 3 kaşık yağı tavada eritin
Biftekleri tavaya koyup her iki yanını harlı ateşte birer dakika pişirin
Sonra bu etleri soğan ve patateslerin üzerine dizin
Tuz ve biber ekledikten sonra 200 derecelik fırında 5 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul