Yalnız Mesajı Göster

İspanak Ve Pirinç Pilavı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Ve Pirinç Pilavı




4 Kişilktir Malzemeler:


1 ½ Bardak extra saf zeytin yağı

2 1 Büyük soğan (iyice doğranmış)

3 1 Büyük pırasa (temizlenmiş ve iyice doğranmış)

4 1 Rezene (temizlenmiş ve iyice doğranmış)

5 2 Diş sarımsak (iyice doğranmış)

6 1 Bardak pirinç

7 Yarım kilo taze ıspanak (temizlenmiş,kabaca doğranmış)

8 3-4 orta boy damla sakızı kristali

9 Tuz ve karabiber


10) Yarım bardak doğranmış taze dereotu

11) Yarım bardak doğranmış yabani rezene

12) 1 Tutam taze rendelenmiş Hindistan cevizi

13) 1 limonun suyu

14) 125Gr Yunan Feta peyniri


Hazırlanışı:


1)Büyük bir tencerede ¼ bardak oranındaki zeytin yağında soğan,pırasa,rezene ve sarımsak ilave edilerek orta ateşte 10-12 dakpişirilirÜzerine pirinci ekleyip 1-2dak karıştırın


2)Ispanağı az az ilave edin söndükçe tamamını tencereye koyun başka şekilde tencereye koyun başka şekilde başka şekilde tencereye sığmayabilirTuz serpiştirinDamla sakızı kristallerini karıştırınBunlar ısıyla eriyecektir1 bardak su ilave edinÜzerini bir kapakla örtün ve 40 dakika arada bir karıştırmak suretiyle pişirinDaha fazla su ilave edilebilir eğer gerekliyseDereotu ve Hindistan cevizinide ekledikten sonra bir 20 dakika daha pişirinIspanak tüm suyu çekmiş ve pirinç yumuşamış olmalıTuz ve karabiberi ilave ettikten sonra üzerine 1 limon sıkın ve kalan zeytin yağını koyun


3)Ispanaklı pilavı bir tabağa dökün ve üzerine 2 dilim feta peyniri yerleştirinLimon dilimleri ile süsleyin ve sıcak veya oda sıcaklığında servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla