Konu
:
Ispanak Ve Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Ve Pirinç Pilavı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Ve Pirinç Pilavı
4 Kişilktir
Malzemeler:
1
½ Bardak extra saf zeytin yağı
2
1 Büyük soğan (iyice doğranmış)
3
1 Büyük pırasa (temizlenmiş ve iyice doğranmış)
4
1 Rezene (temizlenmiş ve iyice doğranmış)
5
2 Diş sarımsak (iyice doğranmış)
6
1 Bardak pirinç
7
Yarım kilo taze ıspanak (temizlenmiş,kabaca doğranmış)
8
3-4 orta boy damla sakızı kristali
9
Tuz ve karabiber
10) Yarım bardak doğranmış taze dereotu
11) Yarım bardak doğranmış yabani rezene
12) 1 Tutam taze rendelenmiş Hindistan cevizi
13) 1 limonun suyu
14) 125Gr
Yunan Feta peyniri
Hazırlanışı:
1)
Büyük bir tencerede ¼ bardak oranındaki zeytin yağında soğan,pırasa,rezene ve sarımsak ilave edilerek orta ateşte 10-12 dak
pişirilir
Üzerine pirinci ekleyip 1-2dak karıştırın
2)
Ispanağı az az ilave edin söndükçe tamamını tencereye koyun başka şekilde tencereye koyun başka şekilde başka şekilde tencereye sığmayabilir
Tuz serpiştirin
Damla sakızı kristallerini karıştırın
Bunlar ısıyla eriyecektir
1 bardak su ilave edin
Üzerini bir kapakla örtün ve 40 dakika arada bir karıştırmak suretiyle pişirin
Daha fazla su ilave edilebilir eğer gerekliyse
Dereotu ve Hindistan cevizinide ekledikten sonra bir 20 dakika daha pişirin
Ispanak tüm suyu çekmiş ve pirinç yumuşamış olmalı
Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra üzerine 1 limon sıkın ve kalan zeytin yağını koyun
3)
Ispanaklı pilavı bir tabağa dökün ve üzerine 2 dilim feta peyniri yerleştirin
Limon dilimleri ile süsleyin ve sıcak veya oda sıcaklığında servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul