Konu
:
Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota
Yalnız Mesajı Göster
Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota
MANDALİN ŞURUPLU DAMLA SAKIZLI PANE KOTA Malzemeler 6 Kişiliktir
1)2 Bardak süt
2)1 Bardak ağır krema
3)3-4 damla Damla sakızı yağı
4)1 limon suyu
5)4 Tatlı kaşığı pudra halinde (tatlandırıcısız)jelatin
6)Yarım bardak şeker
7)12-18 tatlı kaşığı konserve mandalin şurubu
8)4 Çorba kaşığı bal
Hazırlanışı:
1)
2 bardak sütü,kremayı,damlasakızını ve limon suyunu orta boy bir sos tenceresine koyun ve orta ateşte üzeri kapakla örtülü bir şekilde kaynayana kadar pişirin
Ateşten alın ve 1 saat karışımı bekletin
2)
Kalan süte pudra halindeki jelatini ekleyin ve yumuşatın
3)
Süt/Krema karışımını tekrar kaynatın ve ateşten alın
Jelatin karışımı içine dökün ve şekeri ekleyin
Bu karışım pürüzsüz olana dek karıştırın
Karışımı bir sürahiye koyun
Panna kotta karışımı 6 kaseye bölüştürün ve yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın
4)
Servis:Bir bıçakla her kasedeki pane kotayı ikiye bölün ve kesilmiş olarak tabaklara ****z bal dökerek hemen servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul