Yalnız Mesajı Göster

Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalin Şuruplu Damla Sakızlı Pane Kota




MANDALİN ŞURUPLU DAMLA SAKIZLI PANE KOTA Malzemeler 6 Kişiliktir


1)2 Bardak süt

2)1 Bardak ağır krema

3)3-4 damla Damla sakızı yağı

4)1 limon suyu

5)4 Tatlı kaşığı pudra halinde (tatlandırıcısız)jelatin

6)Yarım bardak şeker

7)12-18 tatlı kaşığı konserve mandalin şurubu

8)4 Çorba kaşığı bal




Hazırlanışı:


1)2 bardak sütü,kremayı,damlasakızını ve limon suyunu orta boy bir sos tenceresine koyun ve orta ateşte üzeri kapakla örtülü bir şekilde kaynayana kadar pişirinAteşten alın ve 1 saat karışımı bekletin


2)Kalan süte pudra halindeki jelatini ekleyin ve yumuşatın


3)Süt/Krema karışımını tekrar kaynatın ve ateşten alınJelatin karışımı içine dökün ve şekeri ekleyinBu karışım pürüzsüz olana dek karıştırınKarışımı bir sürahiye koyunPanna kotta karışımı 6 kaseye bölüştürün ve yaklaşık 2 saat soğumaya bırakın

4)Servis:Bir bıçakla her kasedeki pane kotayı ikiye bölün ve kesilmiş olarak tabaklara ****z bal dökerek hemen servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla