Yalnız Mesajı Göster

Köfteli Şehriye Çorbası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Şehriye Çorbası




* İçindekiler:
100 grkıyma
1 çay bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvıyağ(istenilen yağlar kullanılabilinir)
Un,tuz,pul biber,karabiber

Hazırlanışı:
Kıymaya tuz ve karabiber konulup yoğrulur sonra fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır yapılanköfteler unun içine atılıp her tarafı unlanır

Bri tavaya yağ konulup ocayağa alınır az kızan yağa hazırlanan köfteler eklenir kızartılır,kızaran köfteler yağdan alınır
Kızartma işlemi bittikten sonra tencereye yağ konulup(köftelerin kızartıldığı yağda olabilir)hafif kızınca içine şehriyeler katılır
Şehriyeler hafif kızardıktan sonra salçası eklenir ve karıştırılır salçada kızınca içine göz kararı suyu ve tuzu eklenir kaynamaya bırakılır

Çorba kaynamaya başladıktan sonra hazırlanan köftelerde eklenir şehriyeler pişene kadar kaynatılır

Diğer taraftan yoğurt az su ile çırpılıp hazır edilir pişen çorbadan bir iki kaşık yoğurda eklenir karıştırılır ve yğurdun tümü hızlı karıştırılarak çorbaya katılır ve karıştırarak kaynaması beklenirBir taşım kaynadıktan sonra pul biberi katılarak ocaktan alınır ve servis yapılır

Not:Köfteli yapmak istemiyorsanız içine köfteler yerine 1 tablet et suyu konularakta sade yapılabilinir


Afiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla