Yalnız Mesajı Göster

Kara Lahana Diplesi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Lahana Diplesi




Malzemeler:

2 bağ kara lahana
2 soğan
2 kaşık tereyağ
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
tuz, karabiber

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Kara lahanalar temizlenip ince ince doğranır Bol suda haşlanıp süzülür Bir tencerede yağ ve ince doğranmış soğan kavrulur Üzerine kara lahanalar konur 3-4 dakika daha kavurmaya devam edilir Yıkanmış pirinçler ve su ilave edilir Tuz , karabiber konup suyunu çekinceye kadar pişirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla