Konu
:
Etli Kara Lahana Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kara Lahana Dolması
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kara Lahana Dolması
Malzemeler:
3 demet kara lahana
250 gr
kıyma
2 soğan
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yağ
tuz karabiber
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Kara lahanalar saplarından ayrılır
Kaynar suda 4-5 dakika haşlanır
Soğuk suya tutulup suyu süzülür
Bir kabın içine ince kıyılmış soğan, kıyma, maydanoz, pirinç, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katılıp iyice karıştırılır
Lahana yaprakları açılıp içine bir miktar iç konulup sarılarak küçük dolmalar yapılır
Tencereye yağ, domates salçası konup eritilir
Dolmalar ve 2 su bardağı su konularak yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul