Yalnız Mesajı Göster

Portakal Dilimleri

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Dilimleri




Malzemeler:

9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz

75-100 gr şeker

1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
















Pişirme Süresi:

15 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

1 Porsiyon: 110 Kalori

Portakalları keskin bir bıçakla soyun Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin Çekirdekleri varsa ayıklayın Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun Soğuk olara servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla