Konu
:
Çikolatalı Gato
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Gato
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Gato
Malzemeler:
1 adet 10 porsiyonluk çikolatalı pandispanya
5 yumurta sarısı
175 gr
(7/10 su bardağı) tozşeker
3 çorba kaşığı su
250 gr
margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr
kuvertür ya da bitter sütsüz çikolata
200 gr
iç şam fıstığı (kıyılmış)
50 gr
beyaz çikolata (rendelenmiş, süsleme için)
100 gr
taze çilek ya da bir başka mevsim meyvesi (süslemek için)
Pişirme Süresi:
30 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Soğumuş pandispanyayı enlemesine iki eşit parçaya kesin
Kremabörü hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba yumurta sarıları, şeker ve suyu koyun
Kabı yarıya kadar sıcak su doldurulmuş daha büyük bir kabın içine oturtun
Yumurta - şeker - su karışımını kremamsı bir doku alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın
Karışımın bulunduğu kabı sıcak su bulunan kaptan çıkartın ve karışımı soğuyuncaya kadar çarpmaya devam edin
Karışım soğuyunca küçük parçalar halinde margarini ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın
Bitter çikolatayı kremaböre ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
Pandispanyanın ortasına kremabörden sürün
Üzerine kıyılmış şam fıstığı serpiştirin
İkinci pandispanya parçasını üzerine kapatın
Gatonun üst ve kenarlarını kalan kremabörle kaplayın
Çikolatalı gatonun üzerinibeyaz çikolata rendesi ve meyvelerle süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul