Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Gato

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Gato




Malzemeler:

1 adet 10 porsiyonluk çikolatalı pandispanya

5 yumurta sarısı

175 gr (7/10 su bardağı) tozşeker

3 çorba kaşığı su

250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

100 gr kuvertür ya da bitter sütsüz çikolata

200 gr iç şam fıstığı (kıyılmış)

50 gr beyaz çikolata (rendelenmiş, süsleme için)

100 gr taze çilek ya da bir başka mevsim meyvesi (süslemek için)

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Soğumuş pandispanyayı enlemesine iki eşit parçaya kesin
Kremabörü hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba yumurta sarıları, şeker ve suyu koyun Kabı yarıya kadar sıcak su doldurulmuş daha büyük bir kabın içine oturtun Yumurta - şeker - su karışımını kremamsı bir doku alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın Karışımın bulunduğu kabı sıcak su bulunan kaptan çıkartın ve karışımı soğuyuncaya kadar çarpmaya devam edin
Karışım soğuyunca küçük parçalar halinde margarini ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın Bitter çikolatayı kremaböre ilave edip tahta kaşıkla karıştırın Pandispanyanın ortasına kremabörden sürün Üzerine kıyılmış şam fıstığı serpiştirin İkinci pandispanya parçasını üzerine kapatın Gatonun üst ve kenarlarını kalan kremabörle kaplayın Çikolatalı gatonun üzerinibeyaz çikolata rendesi ve meyvelerle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla