Konu
:
Ananas Kayıklar
Yalnız Mesajı Göster
Ananas Kayıklar
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananas Kayıklar
Malzemeler:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Krema: 1 paket çikolatalı krem şanti, 1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve), 5 dilim ananas (konserve), 20 g bitter çikolata
Pişirme Süresi:
30 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Su, margarin ve şekeri kaynatın
Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin
Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin
Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın
Bu hamuru krema torbasına doldurun
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-30 dakika pişirin
Soğuduktan sonra ortalarından ikiye ayırın
Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 2-3 dakika çırpın
Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın
Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın
Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul