07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Prenses Pastası
Malzemeler:
100 g margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2,5-3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 limonun suyu, 350 g çilek, 1 paket tart jölesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2,5 çay bardağı su, 50 g beyaz çikolata
Pişirme Süresi:
25 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Margarin, pudra şekeri, su, limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın Bu hamurun 2/3` ini 28 cm çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık yardımı ile yayın Çatalla bir çok kez delin Kenarlık yapmak için kalan hamuru 1 yemek kaşığı un ile tekrar yoğurup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5-2 cm yüksekliğinde yapıştırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-25 dakika pişirin
|
|
|