Yalnız Mesajı Göster

Soğanlı Zeytinli Tart

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Zeytinli Tart




Malzemeler:

Hamur için:

2 bardak un

1 çimdik tuz

150 gr tereyağı, buzdolabında bekletilmiş, küplere bölünmüş

4-5 çorba kaşığı soğuk su
Harcı için:

6 iri beyaz soğan, çok ince dilimlenmiş

1/2 bardak sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı Parmesan peyniri rendesi

1/3 bardak kıvırcık zeytin, uzunlamasına yarıya bölünüp çekirdekleri çıkarılmış

1 tatlı kaşığı kekik

tuz

karabiber

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Un ve tuzu geniş bir kabın içinde harmanlayın Tereyağını katıp iri kum taneleri gibi olana kadar çatalla karıştırın Suyu ekleyin, hızlıca yoğurun Hamur toparlanınca daha fazla yoğurmadan plastik folyoya sarıp en az iki saat buzdolabında bekletin

Kalın dipli bir tencerenin içinde soğanları zeytinyağında çok kısık ateşte, ara sıra karıştırarak ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20-25 dakika yumuşatın Şekeri ekleyin, devamlı karıştırarak 5-10 dakika daha çevirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ateşten alın

Buzdolabından hamuru çıkarıp 30 cm çapında yuvarlak bir tepsinin kenarlarını da örtecek şekilde açın Hamuru tepsiye yerleştirip kenarlarını baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında sıkıştırarak şekillendirin Çatalla çeşitli yerlerinden delin

Peynir rendesini hamurun üzerine serpiştirin Soğan karışımını düzgünce yayın Zeytinleri yerleştirin, kekiği parmaklarınız arasında ufalayarak soğanın üzerine serpiştirin

Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Servis etmeden önce ılınmasını bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla