Konu
:
Soğanlı Zeytinli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Zeytinli Tart
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Zeytinli Tart
Malzemeler:
Hamur için:
2 bardak un
1 çimdik tuz
150 gr
tereyağı, buzdolabında bekletilmiş, küplere bölünmüş
4-5 çorba kaşığı soğuk su
Harcı için:
6 iri beyaz soğan, çok ince dilimlenmiş
1/2 bardak sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı Parmesan peyniri rendesi
1/3 bardak kıvırcık zeytin, uzunlamasına yarıya bölünüp çekirdekleri çıkarılmış
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
karabiber
Pişirme Süresi:
30 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Un ve tuzu geniş bir kabın içinde harmanlayın
Tereyağını katıp iri kum taneleri gibi olana kadar çatalla karıştırın
Suyu ekleyin, hızlıca yoğurun
Hamur toparlanınca daha fazla yoğurmadan plastik folyoya sarıp en az iki saat buzdolabında bekletin
Kalın dipli bir tencerenin içinde soğanları zeytinyağında çok kısık ateşte, ara sıra karıştırarak ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 20-25 dakika yumuşatın
Şekeri ekleyin, devamlı karıştırarak 5-10 dakika daha çevirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ateşten alın
Buzdolabından hamuru çıkarıp 30 cm çapında yuvarlak bir tepsinin kenarlarını da örtecek şekilde açın
Hamuru tepsiye yerleştirip kenarlarını baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında sıkıştırarak şekillendirin
Çatalla çeşitli yerlerinden delin
Peynir rendesini hamurun üzerine serpiştirin
Soğan karışımını düzgünce yayın
Zeytinleri yerleştirin, kekiği parmaklarınız arasında ufalayarak soğanın üzerine serpiştirin
Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Servis etmeden önce ılınmasını bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul